Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Húsgolyók citromos rizsben

Hozzávalók:

20-20 dkg sertés-marha darált hús

bors

1ek olívaolaj

1 löttyintésnyi vodka

2 ek áfonya lekvár

2 dl zsíros tejszín

1 bögre jázminrizs

2 bögre víz

2-3 szegfűszeg

1 citrom reszelt héja

olaj

kb. 1 dl víz

1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A húst fűszerezzük és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. Egy teflon serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, és a gombócokat gyakran átforgatva, nagy lángon pirítani kezdjük.

A rizst forrásban lévő vízzel felöntjük és egy lábasban, lefedve főzzük, takarékon, ízlés szerint sóval, szegfűszegekkel és a citrom reszelt héjával ízesítve.

A húst flambírozzuk a vodkával, és hozzáadjuk a lekvárt, amivel addig forgatjuk, míg szép fényes réteget képez majd a gombócokon, ezután felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk, ha kell kissé utófűszerezzük.

A rizst kiszedjük egy tálaló edénybe, ráhelyezzük a gombócokat, majd az aprított petrezselyemmel díszítjük.