Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Házias isler

Hozzávalók:

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

14 dkg finomliszt

1 kk fahéj

1 csepp rumaroma

10 dkg lekvár vagy dzsem

15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat, a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és a rumaromát összegyúrjuk. A hűtőben 15 percig pihentetjük.

A pihentetés után kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, és karikákat szúrunk belőle.

8-10 perc alatt előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.

Miután megsütöttük, hűlni hagyjuk a korongokat.

Ha kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk a dzsemmel, és állni hagyjuk egy óráig.

A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, és belemártjuk az islerek egyik oldalát.

Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg megdermed a csokibevonat.