Hozzávalók:
4 zsemle
0,5 l tej
1 ek sertészsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
7 tojás
1 csokor petrezselyem
bacon
főtt tojás
Elkészítés:
A zsemléket tejben megáztatjuk.
A zsírt felmelegítjük, majd beletesszük a kicsavart zsemléket.
Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tojásokat. Elkeverjük, majd lassú tűzön kicsit átdinszteljük.
Beleteszünk egy csokor petrezselyemzöldet, majd 3 tojást megfőzünk, apróra vágjuk, és a dinsztelés után beletesszük a töltelékbe.
Lefektetünk keresztbe két bacon szeletet, a közepébe halmozunk a töltelékből, majd alaposan, szépen becsomagoljuk.
Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a massza és a szeletelt szalonna.
Kizsírozott tepsibe tesszük, és 180 fokon szép pirosra sütjük.
Főtt tojással, paradicsommal és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.