Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (az élesztős változat)
½ tábla étcsokoládé lereszelve
2 ek fahéj
4 ek porcukor
3-4 ek olaj
A leveles tésztát alaposan bekenjük olajjal, ez szükséges ahhoz, hogy jó szaftos legyen a töltelékünk.
Szita vagy szűrő segítségével rászórjuk a fahéj és a porcukor keverékét, majd rászórjuk a reszelt csokit is.
A hosszú oldalánál szorosan feltekerjük a tésztát.
A tekercsekből kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk, majd ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé fektetjük. Legyen elegendő távolság, mert sütés közben a tészta meg fog duzzadni.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, addig sütjük, amíg a tészta pirulni kezd. Ez 12-13 percet vesz igénybe. Végül porcukorral megszórva tálaljuk!