Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gombás-májas fasírtkoszorú

Hozzávalók:

30 dkg darált hús

3 szikkadt zsemle

20 dkg csiperkegomba

2 csirkemáj

kis fej vöröshagyma

majoránna

petrezselyemzöld

bors

zsemlemorzsa

2 tojás

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzámorzsoljuk a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütjük a tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lekapart csirkemájat, majoránnát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát.

Összedolgozzuk, megkóstoljuk, ha szükséges, utána fűszerezünk.

Egy kuglófformát kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belesimítjuk a masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

Amikor már szép piros, ellenőrizzük hústűvel, hogy megsült-e. Ha igen, kivesszük a sütőből, és mielőtt kiborítjuk a formából, picit pihentetjük.

Tetszés szerint, burgonyapürével, rizzsel, szeletelve tálaljuk.