Hozzávalók:
50 dkg barna csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
5 ek olívaolaj
1 evőkanál finomliszt
3 ek tejföl
1 leveskocka
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A gombát alapos mosás után tetszőleges darabkákra vágjuk.
A hagymát nem túl apróra felkockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a gombát, és addig pirítjuk lefedetlenül, amíg elfő a leve.
Ekkor hozzátesszük a leveskockát, megborsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és kb. 5-6 perc alatt puhára főzzük a gombát.
Ezalatt a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejföllel, felhígítjuk a gombalével, és hozzáöntjük a leveshez. Mixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk további vízzel, akkor újból összeforraljuk.
Ízlés szerint sózhatjuk is még. Tálaláskor meghintjük kevés frissen vágott petrezselyemmel.