Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fűszeres báránytekercs

Hozzávalók:

1 kg bárányborda

8 gerezd fokhagyma

törött bors

gyömbér

pirospaprika

8 ek olaj

2 ek citromlé

1-2 sült kápiapaprika

Elkészítés:

A kiklopfolt hússzeleteket mindkét oldalunkon megsózzuk, és bekenjük 4 kanál olaj, citromlé és a felaprított fűszerek keverékével.

Egyenletesen elosztjuk rajta a sült paprikákat, majd szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük, és pihentessük néhány órát (akár 1 éjszakát). Egy tepsibe tesszük, fóliával jól lezárjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd az egész húst egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további fél órán át pirítjuk. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjon ki a hús.

Kicsit pihentetjük, és csak utána szeleteljük, burgonyasalátával kínáljuk.