Hozzávalók:
1 kg bárányborda
8 gerezd fokhagyma
só
törött bors
gyömbér
pirospaprika
8 ek olaj
2 ek citromlé
1-2 sült kápiapaprika
Elkészítés:
A kiklopfolt hússzeleteket mindkét oldalunkon megsózzuk, és bekenjük 4 kanál olaj, citromlé és a felaprított fűszerek keverékével.
Egyenletesen elosztjuk rajta a sült paprikákat, majd szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük, és pihentessük néhány órát (akár 1 éjszakát). Egy tepsibe tesszük, fóliával jól lezárjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd az egész húst egy órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további fél órán át pirítjuk. Arra ügyeljünk, hogy ne száradjon ki a hús.
Kicsit pihentetjük, és csak utána szeleteljük, burgonyasalátával kínáljuk.