Hozzávalók:
adagonként 8-10 szem eper (lehet málna vagy bármilyen, akár fagyasztott gyümölcs is)
1 doboz mascarpone (esetleg túró vagy ricotta)
1 kis doboz natúr joghurt
porcukor
Elkészítés:
Az eperszemeket félbevágjuk, meghintjük porcukorral. Ha mirelit gyümölcsből készítjük, akkor azt kiolvasztjuk és kevés málnaszörppel, esetleg zselatinnal összerottyantjuk.)
Elektromos habverővel összekeverjük az adagonként kb. 2 evőkanál mascarponét a joghurttal és az ízlés szerint hozzáadott porcukorral. Lehet bele keverni túrót vagy ricottát is, esetleg tejszínt. Mivel a mascarpone elég sűrű, így viszonylag sűrű masszát kapunk.
A pohár alján elhelyezzük a gyümölcsöt, amiből pár szemet megtartunk a tetejére dísznek.
Ráöntjük a krémet, díszítésként a maradék gyümölcsöt, tehetünk rá csokireszeléket, tejszínhabot is és kész!