Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Epres pohárkrémdesszert

Hozzávalók:

adagonként 8-10 szem eper (lehet málna vagy bármilyen, akár fagyasztott gyümölcs is)

1 doboz mascarpone (esetleg túró vagy ricotta)

1 kis doboz natúr joghurt

porcukor

Elkészítés:

Az eperszemeket félbevágjuk, meghintjük porcukorral. Ha mirelit gyümölcsből készítjük, akkor azt kiolvasztjuk és kevés málnaszörppel, esetleg zselatinnal összerottyantjuk.)

Elektromos habverővel összekeverjük az adagonként kb. 2 evőkanál mascarponét a joghurttal és az ízlés szerint hozzáadott porcukorral. Lehet bele keverni túrót vagy ricottát is, esetleg tejszínt. Mivel a mascarpone elég sűrű, így viszonylag sűrű masszát kapunk.

A pohár alján elhelyezzük a gyümölcsöt, amiből pár szemet megtartunk a tetejére dísznek.

Ráöntjük a krémet, díszítésként a maradék gyümölcsöt, tehetünk rá csokireszeléket, tejszínhabot is és kész!