Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás

6 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg darált dió

6 ek zsemlemorzsa

1 csomag sütőpor

A krémhez:

12 dkg vaj vagy margarin

6 ek porcukor

25 dkg darált dió

2 teáskanál zsemlemorzsa

50 ml tej

1 ek rum

10 ml vaníliaaroma

A díszítéshez:

10 dkg darált dió

10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, a fehérjéket pedig külön felverjük a sütőporral.

A cukros részhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd a habot is beleforgatjuk.

A tortánkat készíthetjük tetszés szerint kocka- vagy kerek formában is. A sütőedényünk oldalát kivajazzuk és kilisztezzük, ezután beleöntjük a tésztát. Először nagy, majd kis lángon sütjük tűpróbáig, mint egy piskótát.

A krémhez a darált diót egy kevéske prézlivel megfuttatjuk pici tejben, illetve a vajat kikeverjük a cukorral.

Mikor a dió kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, és rummal, vaníliával ízesítjük.

A kihűlt tésztát 3 vagy 4 részre szeljük, megtöltjük, és beborítjuk a diós krémmel, végül pirított szeletelt mandulával díszítjük az oldalát, a tetejét pedig darált dióval megszórjuk. Egy órára tegyük a hűtőbe, majd szeletelve tálaljuk.