Hozzávalók:

30 dkg csirkemell

20 dkg zöldbab

20 dkg brokkoli

20 dkg burgonya

só, bors

fokhagyma

1 doboz tejszín

1 kk pirospaprika

1 citrom leve

1 ek liszt

tárkony

curry

olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket kockákra vágjuk, és egy pici olajon fehéredésig pirítjuk. Felengedjük egy liter vízzel, vagy ha jobb ízt szeretnénk elérni, akkor hús alaplével, és forraljuk, közben beízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, tárkonnyal, curryvel, fokhagymával.

A megpucolt és felkockázott burgonyát is beletesszük, ezzel egy időben az összedarabolt zöldborsót és rózsáira szedett brokkolit is hozzátesszük. Puhára főzzük.

Összekeverjük a tejszínt, egy kanál lisztet, a pirospaprikát és a citrom levét habverővel, és a forrásban lévő leveshez öntjük. Pár percig forraljuk még, hogy a tejszín besűrűsödjön, és forrón tálaljuk.