Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Currys csirkeraguleves

Hozzávalók:

1 csirkemell filé

2 közepes sárgarépa

5 cm gyömbér

2 gerezd fokhagyma

6 teáskanál piros curry paszta

2 dl kókusztej

1 közepes piros kaliforniai paprika

1 közepes újhagyma

5 dkg zöldborsó

1 közepes hegyes erős paprika

1 csokor koriander

1 lime-ból nyert limelé

só ízlés szerint

2 ek napraforgó olaj

kb. 10 dl víz

10 dkg tarhonya

Elkészítés:

A csirkemellet és a sárgarépákat sós vízben megfőzzük. A főzővizet félretesszük, a csirkemellet apró darabokra tépkedjük, a sárgarépát felkarikázzuk.

A fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, majd kevés olajon a curry pasztával együtt 1-2 percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kókusztejet és a csirke főzővizét, majd felforraljuk, és közepes lángon 5 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a csirkemellet, és további 5 percig főzzük. Közben az újhagymát és az erős paprikát felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk.

A leveshez adjuk tarhonyát, a kaliforniai paprikát és a zöld erős paprikát, majd 3-4 perc elteltével a sárgarépát, a hüvelyes borsót.

1 perc elteltével elzárjuk a leves alatt a lángot. Tálaláskor limelét facsarunk bele, és megszórjuk korianderrel.