Hozzávalók:
1 csirkemell filé
2 közepes sárgarépa
5 cm gyömbér
2 gerezd fokhagyma
6 teáskanál piros curry paszta
2 dl kókusztej
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 közepes újhagyma
5 dkg zöldborsó
1 közepes hegyes erős paprika
1 csokor koriander
1 lime-ból nyert limelé
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
kb. 10 dl víz
10 dkg tarhonya
Elkészítés:
A csirkemellet és a sárgarépákat sós vízben megfőzzük. A főzővizet félretesszük, a csirkemellet apró darabokra tépkedjük, a sárgarépát felkarikázzuk.
A fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért meghámozzuk és lereszeljük, majd kevés olajon a curry pasztával együtt 1-2 percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kókusztejet és a csirke főzővizét, majd felforraljuk, és közepes lángon 5 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a csirkemellet, és további 5 percig főzzük. Közben az újhagymát és az erős paprikát felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk.
A leveshez adjuk tarhonyát, a kaliforniai paprikát és a zöld erős paprikát, majd 3-4 perc elteltével a sárgarépát, a hüvelyes borsót.
1 perc elteltével elzárjuk a leves alatt a lángot. Tálaláskor limelét facsarunk bele, és megszórjuk korianderrel.