Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés-baconös langalló

Hozzávalók:

1 kg finomliszt

3 ek olívaolaj

5 dl tej (vagy langyos víz)

4 dkg friss élesztő

1 kávéskanál só

1 késhegynyi cukor

4 gerezd fokhagyma

35 dkg bacon

25 dkg csirkemell

1 közepes vöröshagyma

1 tk petrezselyem

1 ek metélőhagyma

Elkészítés:

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk az olajjal, hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk, és újra kelni hagyjuk.

Ha már megkelt, kb. ujjnyi vagy 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Kiolajozott tepsibe fektetjük. Megkenjük, megszórjuk a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk.

Közben pici darabokra vágjuk a csirkemellet, és olajon sóval, borssal minden oldalán átsütjük, ha kész, ez is mehet a tésztára.

A tetejére szeletelt hagymát és apróra vágott bacont teszünk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával.

200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.