Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baconben sült lazac hollandi mártással

Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott lazac

8 szelet bacon szeletek

bors

kevés olaj

A hollandi mártáshoz:

3 tojássárgája

10 dkg vaj

ízlés szerint só

ízlés szerint fehér bors

ízlés szerint porcukor

1/2 citrom

1 dl víz

Elkészítés:

A lazacot 8 egyenlő darabra vágjuk. Enyhén sózzuk és borsozzuk.

Minden egyes haldarabot baconbe csomagolunk.

Kevés olajon egy serpenyőben megsütjük minden oldalát, majd 180 fokos, előremelegített sütőben 5 perc alatt készre pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!

A hollandi mártáshoz egy lábasban vizet forralunk, egy tálat helyezünk rá, és vízgőz felett a tojás sárgákat a sóval, borssal, vízzel folyamatos kevergetés mellett habverő segítségével habosítjuk. Ezután a citromot, kevés porcukrot és a felolvasztott vajat is hozzáadjuk, és további gyors kevergetés mellett megfelelő sűrűségűre főzzük.

A mártás tálkában kínáljuk a készre sült hal mellé.