Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Babos-káposztás gombaleves

Hozzávalók:

30 dkg száraz bab
40 dkg savanyú káposzta
30 dkg friss gomba
5 dkg zsír
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg liszt
kevés pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl

Elkészítés:

A beáztatott babot feltesszük babérlevéllel főni, amikor félig kész, a savanyú káposztát, ha túl savanyú, kicsit átmossuk, és kicsit vagdalunk rajta, majd hozzáadjuk, és tovább főzzük. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a hosszúkásra vagdalt gombát.
A rántáshoz a zsiradékot felhevítjük, beletesszük az aprított hagymát, majd megdinszteljük, végül hozzászórjuk a lisztet, és összepirítjuk, és a forrásban lévő levesbe öntjük, és további 10 percig főzzük.
Végül tejföllel ízesítjük. Böjti időszakon kívül adhatunk hozzá füstölt oldalast vagy kolbászt is.