Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Arab padlizsánkrém gránátalmával

Hozzávalók:

A padlizsánkrémhez:

2 padlizsán

5 dkg tahini

3 evőkanál frissen facsart citromlé

1 evőkanál olívaolaj

1-2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál szumák

1 teáskanál só

friss korianderzöld vagy petrezselyemzöld

A tetejére:

gránátalmamagok a díszítéshez

Elkészítés:

A padlizsán héját – ha van rá lehetőség – nyílt gázláng felett megperzseljük, amíg a héja teljesen elfeketedik.  Fa pálcikával megszurkáljuk, alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, és 200 fokosra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

A padlizsánokat a sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd leszedjük a héjukat, egy szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük. Két evőkanálnyi citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.

Egy mozsárban összetörjük a feldarabolt fokhagymát, a szumákot, a sót és az apróra vágott koriandert. A padlizsánt is belekeverjük, majd a tahinit, a maradék citromlevet és az olívaolajat is hozzádolgozzuk.

Pár órára, vagy akár egy napra is hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.

A cukkinit csíkokra vágjuk és borssal megszórjuk. A fokhagyma granulátumot, a sót, a kakukkfüvet, a petrezselymet összekeverjük és megforgatjuk benne a cukkini csíkokat, majd lisztben is meghempergetjük. Forró, bő olajban kisütjük.