Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Zöldséges rakott rizs

Hozzávalók:

0,5 kg darált sertéshús

25 dkg rizs

450 g mexikói keverék

1 nagy tejföl

1 közepes fej vöröshagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

négyszínű bors ízlés szerint

1 ek ételízesítő

1 ek vaj

2 ek napraforgó olaj

5 dkg cheddar sajt a tetejére

Elkészítés:

A rizst bő vízben 1 ek ételízesítővel megfőzzük. Közben egy másik lángon 1 ek vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig 2 ek olajon párolt hagymán elkészítjük a húst, fűszerezzük csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve pároljuk úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.

Vajjal kikent üvegtálba őrlünk egy kis színes borsot, rétegezzük a rizst, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst. A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis négyszínű borssal.

Lekenjük vele egyenletesen a tálba halmozott alapanyagokat, és megszórjuk a reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben készre sütjük.