Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges rakott rizs

Hozzávalók:

0,5 kg darált sertéshús

25 dkg rizs

450 g mexikói keverék

1 nagy tejföl

1 közepes fej vöröshagyma

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

négyszínű bors ízlés szerint

1 ek ételízesítő

1 ek vaj

2 ek napraforgó olaj

5 dkg cheddar sajt a tetejére

Elkészítés:

A rizst bő vízben 1 ek ételízesítővel megfőzzük. Közben egy másik lángon 1 ek vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig 2 ek olajon párolt hagymán elkészítjük a húst, fűszerezzük csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve pároljuk úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.

Vajjal kikent üvegtálba őrlünk egy kis színes borsot, rétegezzük a rizst, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst. A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis négyszínű borssal.

Lekenjük vele egyenletesen a tálba halmozott alapanyagokat, és megszórjuk a reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben készre sütjük.