Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéshús
25 dkg rizs
450 g mexikói keverék
1 nagy tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint
1 ek ételízesítő
1 ek vaj
2 ek napraforgó olaj
5 dkg cheddar sajt a tetejére
Elkészítés:
A rizst bő vízben 1 ek ételízesítővel megfőzzük. Közben egy másik lángon 1 ek vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig 2 ek olajon párolt hagymán elkészítjük a húst, fűszerezzük csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve pároljuk úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta.
Vajjal kikent üvegtálba őrlünk egy kis színes borsot, rétegezzük a rizst, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével), aztán a darált húst. A tejfölt összekeverjük egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis négyszínű borssal.
Lekenjük vele egyenletesen a tálba halmozott alapanyagokat, és megszórjuk a reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben készre sütjük.