Az egytálételek előnye, hogy elég hozzá egy fazék, miután minden alapanyag belekerült, ott hagyhatjuk a tűzön pötyögni, addig pedig mással is tudunk foglalkozni. Ilyen a zöldséges marharagu is, amit még egy kis zsemlegombóccal turbóztunk föl. Utóbbi is az üzletekből, készen vásárolt alapanyag, így jelentősen megkönnyítve a háziasszonyok munkáját.
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 0,5 kg sütőtök
- 5 dl vörösbor
- 4 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 paprika
- 1 evőkanál zsír
- 1 db zellerszár
- só
- bors
- 0,5 kg fagyasztott, kész zsemlegombóc
Elkészítés:
A marhát megmossuk, és 2×2 centiméteres kockákra vagdossuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, és felszeleteljük tetszés szerinti kisebb darabokra. A zsírt felhevítjük, és megsütjük rajta az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a sütőtök felét, a paradicsomot, a paprikát, a zellert és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk pirospaprikával és kakukkfűvel. Ráöntünk annyi vörösbort, hogy ellepje. Puhára pároljuk körülbelül két óra alatt, időnként megrázogatjuk a fazekat. Ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet, vagy húslevest. Amikor már szinte puha a hús, hozzáadjuk a maradék sütőtököt, és további 10 15 percig főzzük. Közben kifőzzük a gombócokat, és a raguval tálaljuk.