Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldséges marharagu zsemlegombóccal

Az egytálételek előnye, hogy elég hozzá egy fazék, miután minden alapanyag belekerült, ott hagyhatjuk a tűzön pötyögni, addig pedig mással is tudunk foglalkozni. Ilyen a zöldséges marharagu is, amit még egy kis zsemlegombóccal turbóztunk föl. Utóbbi is az üzletekből, készen vásárolt alapanyag, így jelentősen megkönnyítve a háziasszonyok munkáját.

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 0,5 kg sütőtök
  • 5 dl vörösbor
  • 4 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db zellerszár
  • bors
  • 0,5 kg fagyasztott, kész zsemlegombóc

Elkészítés:

A marhát megmossuk, és 2×2 centiméteres kockákra vagdossuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, és felszeleteljük tetszés szerinti kisebb darabokra. A zsírt felhevítjük, és megsütjük rajta az aprított hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Hozzáadjuk a sütőtök felét, a paradicsomot, a paprikát, a zellert és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk pirospaprikával és kakukkfűvel. Ráöntünk annyi vörösbort, hogy ellepje. Puhára pároljuk körülbelül két óra alatt, időnként megrázogatjuk a fazekat. Ha szükséges, öntsünk még hozzá vizet, vagy húslevest. Amikor már szinte puha a hús, hozzáadjuk a maradék sütőtököt, és további 10 15 percig főzzük. Közben kifőzzük a gombócokat, és a raguval tálaljuk.