Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldborsós hamis carbonara szalonnával

A carbonara eredeti elkészítését sokan nem ismerik. De a „hamis” változatát egészen biztos, mindenki. Ha nincs időnk, ez is megteszi, nincs olyan gyermek, aki ne imádná.

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 tk menta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1,5 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés:

A zöldborsót sós, lobogó vízben blansírozzuk 15-30 mp-ig, majd jeges vízbe tesszük. A szalonnát, vagy amilyen bacon akad a hűtőben, zsírján megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és lassú tűzön felforraljuk. Félrehúzzuk, parmezánt és aprított mentát keverünk hozzá, és ha szükséges, egy kevés sót is. Összeforgatjuk az előre megfőzött tésztával, és lehetőleg tálaljuk is, mert a tészta hamar felszívja a tejszínt.