Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Zöldborsós hamis carbonara szalonnával

A carbonara eredeti elkészítését sokan nem ismerik. De a „hamis” változatát egészen biztos, mindenki. Ha nincs időnk, ez is megteszi, nincs olyan gyermek, aki ne imádná.

Hozzávalók:

  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 tk menta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1,5 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg spagetti

Elkészítés:

A zöldborsót sós, lobogó vízben blansírozzuk 15-30 mp-ig, majd jeges vízbe tesszük. A szalonnát, vagy amilyen bacon akad a hűtőben, zsírján megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és lassú tűzön felforraljuk. Félrehúzzuk, parmezánt és aprított mentát keverünk hozzá, és ha szükséges, egy kevés sót is. Összeforgatjuk az előre megfőzött tésztával, és lehetőleg tálaljuk is, mert a tészta hamar felszívja a tejszínt.