Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zöldborsóraguval töltött rántott csirkemell

Sokan csak rálegyintenek a csirkemellre, hogy azt nem főznek, mert száraz. Ez tévedés. Bizony ezt az alapanyagot is el lehet úgy készíteni, hogy isteni szaftos, zamatos legyen. Például töltve, ami ízletessé és tartalmassá teszi.

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 4 csirkemell filé (8 kisebb szelet)

A töltelékhez:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 tojás
  • 1 camping sajt
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • bors

A panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • 2 ek tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 3,5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük és kiklopfoljuk. Besózzuk és félretesszük. A sajtot lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az előre megfőzött zöldborsót. Összekeverjük a tojással és a camping sajttal. A husikat párba állítjuk: a kb. azonos méretűeket egymás mellé tesszük. 4 szelet húson elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a szélén maradjon kis hely, és a párja húst ráfektetjük. Három tálkába készítünk lisztet, zsemlemorzsát és tojást, amit kicsit felverünk, és kevéske tejet öntünk hozzá. A töltött húsokat szorosan összefogva bepanírozzuk: liszt, tojás, morzsa sorrendben. Forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük lassú tűzön.