Sokan csak rálegyintenek a csirkemellre, hogy azt nem főznek, mert száraz. Ez tévedés. Bizony ezt az alapanyagot is el lehet úgy készíteni, hogy isteni szaftos, zamatos legyen. Például töltve, ami ízletessé és tartalmassá teszi.
Hozzávalók:
A húshoz:
- 4 csirkemell filé (8 kisebb szelet)
A töltelékhez:
- 20 dkg zöldborsó
- 1 tojás
- 1 camping sajt
- 1 vöröshagyma
- kevés olaj
- só
- bors
A panírozáshoz:
- 2 tojás
- 2 ek tej
- 15 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 3,5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük és kiklopfoljuk. Besózzuk és félretesszük. A sajtot lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az előre megfőzött zöldborsót. Összekeverjük a tojással és a camping sajttal. A husikat párba állítjuk: a kb. azonos méretűeket egymás mellé tesszük. 4 szelet húson elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a szélén maradjon kis hely, és a párja húst ráfektetjük. Három tálkába készítünk lisztet, zsemlemorzsát és tojást, amit kicsit felverünk, és kevéske tejet öntünk hozzá. A töltött húsokat szorosan összefogva bepanírozzuk: liszt, tojás, morzsa sorrendben. Forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük lassú tűzön.