Ha valaki azt gondolja, egy jó steaket csak marha húsból lehet készíteni, téved. Tökéletesen alkalmas rá a vörös tonhal is, ami a vízi állatok kedvelőinek tuti jó hír. Kicsit keleties ízekben mutatjuk meg ezt a nagyszerű ételt.
Hozzávalók:
- 40 dkg vörös tonhal
- 5 dkg magkeverék
- 8 koktélparadicsom
- 10 dkg ecetes gyömbér
- 5 dkg kaviár
- 1 csomag vegyes saláta
- 1 dl olaj
- 20 dkg salottahagyma
Elkészítés:
A vörös tonhalat egyforma hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben szárazon a magokat megpirítjuk. A tonhalhasábokat minden oldalon kb. 20 másodpercig sütjük nagy fokozaton. A hal belső része maradjon még szinte nyers, míg a külső réteg ropogós. Az előzőleg megpirított magokba forgassuk meg a halat. A paradicsomból, hagymából és a salátából olívaolajjal készítünk egy salátát, és a hal mellé helyezzük.