Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vörös tonhal steak

Ha valaki azt gondolja, egy jó steaket csak marha húsból lehet készíteni, téved. Tökéletesen alkalmas rá a vörös tonhal is, ami a vízi állatok kedvelőinek tuti jó hír. Kicsit keleties ízekben mutatjuk meg ezt a nagyszerű ételt.

Hozzávalók:

  • 40 dkg vörös tonhal
  • 5 dkg magkeverék
  • 8 koktélparadicsom
  • 10 dkg ecetes gyömbér
  • 5 dkg kaviár
  • 1 csomag vegyes saláta
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg salottahagyma

Elkészítés:

A vörös tonhalat egyforma hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben szárazon a magokat megpirítjuk. A tonhalhasábokat minden oldalon kb. 20 másodpercig sütjük nagy fokozaton. A hal belső része maradjon még szinte nyers, míg a külső réteg ropogós. Az előzőleg megpirított magokba forgassuk meg a halat. A paradicsomból, hagymából és a salátából olívaolajjal készítünk egy salátát, és a hal mellé helyezzük.