Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tonhalas-brokkolis penne

A téli hónapokban különösen szükség van a vitaminokra, ezért hasznos minél több zöldséget fogyasztani. A levesek, és a tészták a legjobbak ezek felhasználásához. Ilyen brokkolis penne is, amit még egy kis tonhallal tettünk tartalmasabbá.

Hozzávalók:

  • 0,5 közepes fej brokkoli
  • 12,5 dkg tonhalkonzerv
  • 0,5 kis fej lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • borsikafű ízlés szerint
  • zsálya ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 20 dkg penne
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A lilahagymát felkockázzuk. A tonhal olaját ráöntjük a lilahagymára, belereszeljük a fokhagymát. A brokkoli rózsáit, és a még ehető szárát is rátesszük, lassú tűzön ezeket összepároljuk. Mehetnek rá a fűszerek is, a borsikafüvet csak a főzés vége felé szabad hozzáadni. Amikor már majdnem készre párolódott a brokkoli, akkor adjuk hozzá a tonhalat. A citrom levét ráfacsarjuk, készre pároljuk. Időközben kifőzzük a tésztát, és hozzákeverjük.