A téli hónapokban különösen szükség van a vitaminokra, ezért hasznos minél több zöldséget fogyasztani. A levesek, és a tészták a legjobbak ezek felhasználásához. Ilyen brokkolis penne is, amit még egy kis tonhallal tettünk tartalmasabbá.

Hozzávalók:
- 0,5 közepes fej brokkoli
- 12,5 dkg tonhalkonzerv
- 0,5 kis fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- borsikafű ízlés szerint
- zsálya ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 20 dkg penne
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
A lilahagymát felkockázzuk. A tonhal olaját ráöntjük a lilahagymára, belereszeljük a fokhagymát. A brokkoli rózsáit, és a még ehető szárát is rátesszük, lassú tűzön ezeket összepároljuk. Mehetnek rá a fűszerek is, a borsikafüvet csak a főzés vége felé szabad hozzáadni. Amikor már majdnem készre párolódott a brokkoli, akkor adjuk hozzá a tonhalat. A citrom levét ráfacsarjuk, készre pároljuk. Időközben kifőzzük a tésztát, és hozzákeverjük.