Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Töltött sült burgonya

Hozzávalók:

10-12 krumpli
10 dkg sajt
10 dkg szalonna
étolaj

Elkészítés:

Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumplit bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajt- és szalonnaszeleteket rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk!