A tökmagos-zabpelyhes muffin teljesen eltér az eddig megszokottaktól. Sós, tökmagos, túrós és zaphelyes. Egy igen tartalmas „péksüti”, ami az iskolában, munkában tökéletes az éhség csillapítására.

Hozzávalók:
- 8 dkg kenyérliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 tk só
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- 8 dkg zabpehely
- 8 dkg tökmag
- vaj
- olaj
Elkészítés:
A lisztet elvegyítjük sütőporral és a sóval, majd konyhai robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk a túróval, a tojásokkal és a zabpehellyel. Végül fakanállal beleforgatjuk a tökmag kétharmadát. A tésztát két evőkanál segítségével egy 12 darabos muffintepsi vékonyan kikent mélyedéseibe halmozzuk, megszórjuk a maradék tökmaggal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A kész muffinokat kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.