Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tofus tavaszi tekercs

A tavaszi tekercset általában zöldséggel szokták megtölteni. Gyakorlatilag a fantáziánkra lehet bízni, hogy mivel. Egy kicsit tartalmasabbá téve ezúttal tofu is került bele. Frissen, melegen, ropogósan nem lehet megunni.

Hozzávalók:

  • 2 csomag réteslap
  • 20 dkg natúr tofu
  • 2 szál sárgarépa
  • fél fej káposzta
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 marék spenótlevél
  • kevés fehér bors
  • só ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • szójaszósz

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk, és a káposztával, újhagymával nagyjából azonos méretű csíkokra vágjuk, egy keverőtálba tesszük. A spenótleveleket rusztikusan feldaraboljuk, a tofut pedig apró hosszúkás csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A kész réteslapból 2-3 lapot egymásra teszünk, majd kb. 15×15 cm-es kockákra felvágjuk. Mindegyik közepére helyezünk a töltelékből, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük szorosan. Serpenyőben bő, forró olajban néhány perc alatt készre sütjük. Tálaláskor szójaszószt adunk hozzá.