A tavaszi tekercset általában zöldséggel szokták megtölteni. Gyakorlatilag a fantáziánkra lehet bízni, hogy mivel. Egy kicsit tartalmasabbá téve ezúttal tofu is került bele. Frissen, melegen, ropogósan nem lehet megunni.
Hozzávalók:
- 2 csomag réteslap
- 20 dkg natúr tofu
- 2 szál sárgarépa
- fél fej káposzta
- 1 csokor újhagyma
- 2 marék spenótlevél
- kevés fehér bors
- só ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- szójaszósz
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, és a káposztával, újhagymával nagyjából azonos méretű csíkokra vágjuk, egy keverőtálba tesszük. A spenótleveleket rusztikusan feldaraboljuk, a tofut pedig apró hosszúkás csíkokra szeljük, az egészet összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk. A kész réteslapból 2-3 lapot egymásra teszünk, majd kb. 15×15 cm-es kockákra felvágjuk. Mindegyik közepére helyezünk a töltelékből, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük szorosan. Serpenyőben bő, forró olajban néhány perc alatt készre sütjük. Tálaláskor szójaszószt adunk hozzá.