Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tócsni avagy lapcsánka

Hozzávalók:

50 dkg burgonya megtisztítva
1 közepes tojás
2 gerezd fokhagyma
10 dkg búzaliszt
2 csapott teáskanál só
3 csipet őrölt fehérbors
30 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha van robotgépünk, azzal is megoldható, de nem szabad túl pépesre darálni. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük. Azonnal süssük, mert megbarnul.
Egy serpenyőben olajat hevítünk. Egy kanál segítségével beletesszük a masszát, kissé ellapítjuk, majd mindkét oldalát arany barnára sütjük. Forrón tálaljuk az elkészült lapcsánkát.