Egyszerű húsgolyóból is lehet vendégváró falatokat készíteni, kicsit elegánsabban. Csupán egy kis tészta szükséges hozzá, és némi türelem.
Hozzávalók:
- 1 cs friss vajas leveles tészta
- 50 dkg sertés darált hús
- 1 hagyma apró kockákra vágva
- 1 ek gyömbér apróra vágva
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk színes bors őrölve
- 2 ek Worchester szósz
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 tojás
Elkészítés:
A sütőt alsó sütésfokozaton előmelegítsük 180 fokra. A tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük. A darált húst a hagymával, gyömbérrel, paprikával, borssal és a Worchesterrel összekeverjük. A 4 tojást és a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a szélességéből 10 csíkot vágunk, amit még pont a felénél elvágunk. A masszából 20 golyót készítünk. A húsgolyókat a tészták legvégére helyezzük, és feltekerjük úgy, hogy körbeérje. Nem baj, ha a tészta többször is befedi. Lekenjük felvert tojással, és a már forró sütőbe toljuk 20-25 perc, hogy készre süljenek.