Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tésztába bújtatott fűszeres húsgolyók

Egyszerű húsgolyóból is lehet vendégváró falatokat készíteni, kicsit elegánsabban. Csupán egy kis tészta szükséges hozzá, és némi türelem.

Hozzávalók:

  • 1 cs friss vajas leveles tészta
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 1 hagyma apró kockákra vágva
  • 1 ek gyömbér apróra vágva
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk színes bors őrölve
  • 2 ek Worchester szósz
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 tojás

Elkészítés:

A sütőt alsó sütésfokozaton előmelegítsük 180 fokra. A tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük. A darált húst a hagymával, gyömbérrel, paprikával, borssal és a Worchesterrel összekeverjük. A 4 tojást és a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a szélességéből 10 csíkot vágunk, amit még pont a felénél elvágunk. A masszából 20 golyót készítünk. A húsgolyókat a tészták legvégére helyezzük, és feltekerjük úgy, hogy körbeérje. Nem baj, ha a tészta többször is befedi. Lekenjük felvert tojással, és a már forró sütőbe toljuk 20-25 perc, hogy készre süljenek.