Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tésztába bújtatott csirketorta

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
1 kk só
15 dkg vaj
1 tojás
1-2 ek hideg víz
8 dkg reszelt sajt

A töltelékhez:

1 kg csirkemell filé
20 dkg szeletelt bacon
2-3 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
a tetejére 1 tojás
20 dkg vegyes zöldség
kevés olaj

Elkészítés:

A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajat alaposan elmorzsoljuk benne. Adhatunk hozzá reszelt sajtot, majd 1 tojással összeállítjuk a tésztát. Ha szükséges, kevés hideg vizet adunk még a tésztához, hogy könnyen össze tudjuk gyúrni. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük.
A zöldségeket kevés olajon megpároljuk, és felhasználásig félre tesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával.
A tésztát két részre osztjuk, úgy, hogy az egyik legyen nagyobb, majd egyesével kinyújtjuk. A nagyobbat egy tortaformába egyengetjük, majd befedjük a szalonnával, de nagyjuk, hogy kilógjanak a szeletek, amit majd a húsok tetejére hajtogatunk.
A forma aljában a tésztára tesszük a hússzeletek felét, amit megszórunk egy párolt zöldséggel, erre kerül a többi hús, majd megint zöldség.
Befedjük a kilógó szalonna szeletekkel, kinyújtjuk a másik tésztát, amit a tetejére helyezünk, és jól lenyomkodjuk a széleit.
Megkenjük a felvert tojással, ezután pedig 40-45 percre a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Mielőtt kiszedjük a formából, hagyjuk kicsit hűlni.