Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 kk só
15 dkg vaj
1 tojás
1-2 ek hideg víz
8 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
1 kg csirkemell filé
20 dkg szeletelt bacon
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
bazsalikom
a tetejére 1 tojás
20 dkg vegyes zöldség
kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd a vajat alaposan elmorzsoljuk benne. Adhatunk hozzá reszelt sajtot, majd 1 tojással összeállítjuk a tésztát. Ha szükséges, kevés hideg vizet adunk még a tésztához, hogy könnyen össze tudjuk gyúrni. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük.
A zöldségeket kevés olajon megpároljuk, és felhasználásig félre tesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával.
A tésztát két részre osztjuk, úgy, hogy az egyik legyen nagyobb, majd egyesével kinyújtjuk. A nagyobbat egy tortaformába egyengetjük, majd befedjük a szalonnával, de nagyjuk, hogy kilógjanak a szeletek, amit majd a húsok tetejére hajtogatunk.
A forma aljában a tésztára tesszük a hússzeletek felét, amit megszórunk egy párolt zöldséggel, erre kerül a többi hús, majd megint zöldség.
Befedjük a kilógó szalonna szeletekkel, kinyújtjuk a másik tésztát, amit a tetejére helyezünk, és jól lenyomkodjuk a széleit.
Megkenjük a felvert tojással, ezután pedig 40-45 percre a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Mielőtt kiszedjük a formából, hagyjuk kicsit hűlni.