Vannak olyan alapanyagok, vagy kész ételek, amiket nagyon jó minőségben elérünk az üzletekben. Ilyen a kész tortellini is. A fantáziánkat ilyenkor szabadjára engedhetjük, olyan sokféleképpen lehet hozzá a körítést és mártást elkészíteni. Mi most adunk egy tippet, mikképpen lehet igazán ízletes egytálételt varázsolni belőle.
Hozzávalók:
- 10 dkg főtt sonka
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 0,5 evőkanál finomliszt
- 100 ml zöldség alaplé
- 100 ml főzőtejszín
- 10 dkg kéksajt
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek citromlé
- 40 dkg friss sajtos tortellini
Elkészítés:
A sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzük, hozzáadjuk a sajtot, és lassú tűzön felolvasztjuk benne a sajtot. Sóval, borssal, paprikával és citromlével ízesítjük. A tortellinit forró sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, és a mártáshoz adjuk. Apróra vágott paradicsommal megszórva, forrón tálaljuk.