Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes málnatekercs

Az eper mellett a málna is legalább annyira tökéletes gyümölcs a desszertekhez. Ha már szezon, induljon egy tejszínes csodasüteménnyel, aminek az alapja egy piskótatekercs.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek finomliszt
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag vaníliacukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 2 kk erdei gyümölcs ízű paszta
  • málna

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat, a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan dolgozunk, nehogy a hab túlságosan összetörjön. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, kb. 10 percig sütjük. A krémhez a mascarpone sajtot a habtejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral alaposan elkeverjük. Ezután két kávéskanálnyi erdei gyümölcs ízű pasztát keverünk hozzá. A kihűlt tésztát megkenjük a krém kétharmadával, megszórjuk málnaszemekkel, és felcsavarjuk. Ezután kívül is szépen megkenjük a tekercset, a tetejére halmozunk a friss gyümölcsből, majd a hűtőbe tesszük tálalásig.