Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Tejszínes málnatekercs

Az eper mellett a málna is legalább annyira tökéletes gyümölcs a desszertekhez. Ha már szezon, induljon egy tejszínes csodasüteménnyel, aminek az alapja egy piskótatekercs.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek finomliszt
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag vaníliacukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 2 kk erdei gyümölcs ízű paszta
  • málna

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, beledolgozzuk az olajat, a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan dolgozunk, nehogy a hab túlságosan összetörjön. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, kb. 10 percig sütjük. A krémhez a mascarpone sajtot a habtejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral alaposan elkeverjük. Ezután két kávéskanálnyi erdei gyümölcs ízű pasztát keverünk hozzá. A kihűlt tésztát megkenjük a krém kétharmadával, megszórjuk málnaszemekkel, és felcsavarjuk. Ezután kívül is szépen megkenjük a tekercset, a tetejére halmozunk a friss gyümölcsből, majd a hűtőbe tesszük tálalásig.