Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tejszínes-csirkés tészta

A tésztaételeket pillanatok alatt össze lehet dobni. Sokan azt gondolják, elég egyszerű és nem éppen elegáns a tészta, de ez a csirkés-tejszínes változata épp az ellenkezőjét bizonyítja. Mutatós és isteni ízek egy tányéron.

Hozzávalók:

  • víz
  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

Egy kb. 4 literes fazékban felteszünk vizet forralni, megsózzuk, majd a szokásos módon kifőzzük a tésztát. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a megmosott és vékony csíkokra vágott csirkemellet kisütjük, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, beledobjuk a felaprított fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Mikor a vajas tejszínes folyadék krémes állagú lesz, hozzáadjuk a csirkecsíkokat és a tésztát, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.