A tésztaételeket pillanatok alatt össze lehet dobni. Sokan azt gondolják, elég egyszerű és nem éppen elegáns a tészta, de ez a csirkés-tejszínes változata épp az ellenkezőjét bizonyítja. Mutatós és isteni ízek egy tányéron.
Hozzávalók:
- víz
- 50 dkg tészta
- 50 dkg csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- 10 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
Egy kb. 4 literes fazékban felteszünk vizet forralni, megsózzuk, majd a szokásos módon kifőzzük a tésztát. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a megmosott és vékony csíkokra vágott csirkemellet kisütjük, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük a tejszínt, beledobjuk a felaprított fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Mikor a vajas tejszínes folyadék krémes állagú lesz, hozzáadjuk a csirkecsíkokat és a tésztát, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.