Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szezámmagos kukoricalisztes zsemle

Nagyon sokan szenvednek gluténérzékenységben. Nekik a pékárura más alternatívát kell találni, ha friss, ropogós kenyeret, kiflit vagy zsömlét szeretnének enni. Mi most egy kukoricalisztes bucit hoztunk, na persze, nem csak allergiásoknak.

Hozzávalók:

  • 3,5 bögre liszt
  • fél bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre tej (víz)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dkg vaj olvasztva
  • szezámmag (tésztába 1-2 kisebb maréknyi, plusz a tetejére)
  • só (ízlés szerint 1-2 tk)
  • cukor, méz (fél-1 tk)

Elkészítés:

Edénybe öntjük az 1 bögrényi folyadékot, belemorzsoljuk az élesztőt. Összekeverjük, állni hagyjuk pár percig, majd belemérjük a liszteket, beletesszük a sót, cukrot, szezámmagot, az olvasztott vajat, összekeverjük, amíg nagyjából összeáll, majd kézzel tovább dolgozunk a tésztával, pár percig dagasztjuk. Majd letakarjuk és kelesztjük, de ez a fázis akár el is hagyható, én, ha sietek, egyből formázom, megkenem a zsemléket felvert tojással, megszórom szezámmaggal. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütöm kb. 20 perc.