Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Sült túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró
4 tojás
12 dkg búzadara
2 csomag vaníliás cukor
só ízlés szerint
4 dl tejföl
1 citromból nyert citromhéj
5 dkg porcukor

Elkészítés:

Alaposan áttörtjük a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól összedolgozzuk. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük az öntetet, ehhez a tejfölt kikeverjük a maradék tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.
A vizes kézzel készített gombócokat tűzálló tálba rakosgatjuk szépen, nyakon öntjük az öntettel, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 20-30 percre. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.