Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült kacsacomb, Radics Márk módra

Hozzávalók:

1 kacsacomb

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 kis ágacska kakukkfű

1 kk koriander mag

chili ízlés szerint

1 ek méz

só, bors ízlés szerint

1 dl víz

1 dl fehérbor esetleg pezsgő

Elkészítés:

A combokat megmossuk, megszárítjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. Egy akkora tálba, amekkorába úgy elfér az összes comb, hogy nem ér egymáshoz, beleszórjuk a felkarikázott hagymát, és a vékonyan felszeletelt fokhagymát.

Rászórjuk a többi fűszert, és felöntjük a folyadékkal. Annyi folyadék kell alá, amennyi a hagymát ellepi. Rátesszük a combokat, és 170 fokon 2,5 órát sütjük. Az utolsó órában kétszer is locsolgassuk meg a tetejét a kisült zsíros szafttal. Nem kell lefedni, az alatta lévő folyadék csodálatosan puhára párolja a húst.

Elkészítési idő: 120 perc