Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Serpenyős brokkolis csirke

Biztos sokan részesítik előnyben azokat az ételeket, amikhez nem kell csak egy serpenyő, aztán szépen, sorban minden alapanyagot beledobálunk, és összefőzzük. Hétköznapokon, vagy ha kevés az időnk, a legjobb megoldás. Ilyen a serpenyős brokkolis csirke is, ami azért lehet jó egy hétvégére, mert gyorsan elkészül, aztán irány a strand.

Hozzávalók:

  • 1 brokkoli
  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 10 dkg zsíros sajt a tetejére

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Az olívaolajat felhevítjük, ezen megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a húst, fehéredésig sütjük. Ekkor kerül bele a rózsáira szedett brokkoli, fűszerezzük sóval, borssal, pirospapirikával és zúzott fokhagymával, majd két deci vizet adunk hozzá. Fedő alatt 15 percen át pároljuk. Ezután egy hőálló tálba vagy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.