Biztos sokan részesítik előnyben azokat az ételeket, amikhez nem kell csak egy serpenyő, aztán szépen, sorban minden alapanyagot beledobálunk, és összefőzzük. Hétköznapokon, vagy ha kevés az időnk, a legjobb megoldás. Ilyen a serpenyős brokkolis csirke is, ami azért lehet jó egy hétvégére, mert gyorsan elkészül, aztán irány a strand.
Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 70 dkg filézett csirkemell
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 10 dkg zsíros sajt a tetejére
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Az olívaolajat felhevítjük, ezen megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a húst, fehéredésig sütjük. Ekkor kerül bele a rózsáira szedett brokkoli, fűszerezzük sóval, borssal, pirospapirikával és zúzott fokhagymával, majd két deci vizet adunk hozzá. Fedő alatt 15 percen át pároljuk. Ezután egy hőálló tálba vagy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 10 perc alatt a 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.