Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sárgadinnyés édes-savanyú csirke

Édes, savanyú, gyümölcsös. Igen, ez egy főétel jellemzői. A sárgadinnyés édes-savanyú csirke egy igazi ízkavalkád mindazoknak, akik szeretnek eltérni a hagyományos ételektől.

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg csirkemell
  • kókuszolaj
  • 2 ek almaecet
  • 2 ek méz
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • egy kis só, vagy fokhagymasó

A mártáshoz:

  • 1 érett sárgadinnye
  • 200 ml főzőtejszín
  • szerecsendió
  • bors
  • 2 ek mustár

Elkészítés:

Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, majd belehelyezzük a husikat és mindkét oldalukat pár percig sütjük, amíg szépen átsülnek. Közben a szószhoz összekeverjük az almaecetet, mézet, fokhagymát, fokhagymasót, és rálocsoljuk a sistergő húsra. Takarékra állítjuk a lángot, lefedjük, és együtt puhára pároljuk. Közben felkockázzuk a sárgadinnyét, tejszínben elkeverjük a szerecsendiót, sót, borsot és mustárt. A husikat kivesszük a serpenyőből, félretesszük pihenni, és helyére, a szaftba borítjuk a sárgadinnye kockákat, felöntjük a tejszínes keverékkel, kicsit összefőzzük, majd visszahelyezzük a husikat és addig rotyogtatjuk amíg a sárgadinnye szeletek megpuhulnak.