Édes, savanyú, gyümölcsös. Igen, ez egy főétel jellemzői. A sárgadinnyés édes-savanyú csirke egy igazi ízkavalkád mindazoknak, akik szeretnek eltérni a hagyományos ételektől.
Hozzávalók:
- 60-80 dkg csirkemell
- kókuszolaj
- 2 ek almaecet
- 2 ek méz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- egy kis só, vagy fokhagymasó
A mártáshoz:
- 1 érett sárgadinnye
- 200 ml főzőtejszín
- szerecsendió
- só
- bors
- 2 ek mustár
Elkészítés:
Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, majd belehelyezzük a husikat és mindkét oldalukat pár percig sütjük, amíg szépen átsülnek. Közben a szószhoz összekeverjük az almaecetet, mézet, fokhagymát, fokhagymasót, és rálocsoljuk a sistergő húsra. Takarékra állítjuk a lángot, lefedjük, és együtt puhára pároljuk. Közben felkockázzuk a sárgadinnyét, tejszínben elkeverjük a szerecsendiót, sót, borsot és mustárt. A husikat kivesszük a serpenyőből, félretesszük pihenni, és helyére, a szaftba borítjuk a sárgadinnye kockákat, felöntjük a tejszínes keverékkel, kicsit összefőzzük, majd visszahelyezzük a husikat és addig rotyogtatjuk amíg a sárgadinnye szeletek megpuhulnak.