Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Samosa csirkehúsos töltelékkel

Ahogy az olaszoknál a ravioli, az indiaiknál a samosa az a tradicionális töltött tészta, amit az egész világon ismernek és szeretnek. Húsosan és húsmentesen is készítik. Mi, magyarok szeretjük a húsos ételeket, ezért most csirkés töltelékkel mutatjuk be ezt az isteni, olajban sült csemegét.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 evőkanál olvasztott vaj
  • 10-12 evőkanál víz
  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál curry

A töltelékhez:

  • 2 csirkecomb
  • 2 lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • fél pritaminpaprika
  • curry
  • gyömbér
  • bors

Elkészítés:

A lisztet összekevertjük a sóval és a curryvel, összemorzsoljuk a vajjal, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Gyúródeszkán simára gyúrtjuk, és folpackba csomagolva fél órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihent, a csirkecombokat kifilézzük, egészen apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, curryvel és egy kis gyömbérrel. Kevés olajat melegítünk, és a húst megpirítjuk. A megsült csirkét félretesszük. Az edénybe öntünk kevés olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel és gyömbérrel. Pár percig pirítjuk, majd összekeverjük a hússal, és félretesszük. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, mindegyiket egészen vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A körök egyik felébe húsos tölteléket kanalazunk, ráhajtjuk a tészta másik felét, majd a széleit megsodorjuk, és villával bebordázzuk. Forró olajban időnként megforgatva néhány perc alatt megsütjük.