Ahogy az olaszoknál a ravioli, az indiaiknál a samosa az a tradicionális töltött tészta, amit az egész világon ismernek és szeretnek. Húsosan és húsmentesen is készítik. Mi, magyarok szeretjük a húsos ételeket, ezért most csirkés töltelékkel mutatjuk be ezt az isteni, olajban sült csemegét.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 10-12 evőkanál víz
- fél kávéskanál só
- fél kávéskanál curry
A töltelékhez:
- 2 csirkecomb
- 2 lilahagyma
- 1 paradicsom
- fél pritaminpaprika
- curry
- gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet összekevertjük a sóval és a curryvel, összemorzsoljuk a vajjal, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen. Gyúródeszkán simára gyúrtjuk, és folpackba csomagolva fél órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihent, a csirkecombokat kifilézzük, egészen apróra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, curryvel és egy kis gyömbérrel. Kevés olajat melegítünk, és a húst megpirítjuk. A megsült csirkét félretesszük. Az edénybe öntünk kevés olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk curryvel és gyömbérrel. Pár percig pirítjuk, majd összekeverjük a hússal, és félretesszük. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, mindegyiket egészen vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. A körök egyik felébe húsos tölteléket kanalazunk, ráhajtjuk a tészta másik felét, majd a széleit megsodorjuk, és villával bebordázzuk. Forró olajban időnként megforgatva néhány perc alatt megsütjük.