Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Sajttal töltött édesburgonyagolyók

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya felkockázva
1 ek vaj
1 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
hagymás só
bors
szerecsendió
15 dkg sajt
5 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg zsemlemorzsa
növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

Sós vízben az édesburgonyát megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, és lepürésítjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és ezt is beleszórjuk.
Hozzádolgozzuk a fűszereket, a hagymás sót, a borsot és a szerecsendiót, majd hagyjuk állni egy órán át.
Golyókat formázunk belőle, majd kilapítjuk a tenyerünkben, a közepébe teszünk egy darab sajtot, és visszagyúrjuk golyóformára. Sütés előtt hagyjuk 30 percet állni.
A golyókat bepanírozzuk a szokásos módon, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában. Ezután az olajat felforrósítjuk 170 fokra, és két perc alatt készre sütjük.