Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajttal töltött édesburgonyagolyók

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya felkockázva
1 ek vaj
1 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
hagymás só
bors
szerecsendió
15 dkg sajt
5 dkg liszt
2 tojássárgája
5 dkg zsemlemorzsa
növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

Sós vízben az édesburgonyát megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt, és lepürésítjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és ezt is beleszórjuk.
Hozzádolgozzuk a fűszereket, a hagymás sót, a borsot és a szerecsendiót, majd hagyjuk állni egy órán át.
Golyókat formázunk belőle, majd kilapítjuk a tenyerünkben, a közepébe teszünk egy darab sajtot, és visszagyúrjuk golyóformára. Sütés előtt hagyjuk 30 percet állni.
A golyókat bepanírozzuk a szokásos módon, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában. Ezután az olajat felforrósítjuk 170 fokra, és két perc alatt készre sütjük.