Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli

Hozzávalók:

12 sertés virsli
12 szelet bacon
30 dkg trappista sajt

A panírozáshoz:

1 bögre finomliszt
6 tojás
1 bögre zsemlemorzsa
6 csipet só
5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A virslit középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával. Lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem folyik ki a sajt!
Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon, először lisztbe, majd a sóval ízesített tojásba, végül pedig a prézlibe forgatjuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük.
Körettel főételként fogyasztjuk, de főzelékekhez is nagyon finom.