Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajttal töltött baconbe tekert rántott virsli

Hozzávalók:

12 sertés virsli
12 szelet bacon
30 dkg trappista sajt

A panírozáshoz:

1 bögre finomliszt
6 tojás
1 bögre zsemlemorzsa
6 csipet só
5 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A virslit középen bevágjuk úgy, hogy ügyelünk arra, nehogy kettévágjuk, s a széleitől picit beljebb kezdjük a bemetszést.
Mindegyikbe helyezünk 1-1 sajthasábot, majd mindegyiket betekerjük 1-1 szelet bacon szalonnával. Lehetőleg fedjék be a sajtos részt, így nem folyik ki a sajt!
Végül bepanírozzuk őket a szokásos módon, először lisztbe, majd a sóval ízesített tojásba, végül pedig a prézlibe forgatjuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük.
Körettel főételként fogyasztjuk, de főzelékekhez is nagyon finom.