Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos brokkoligolyók

Hozzávalók:

15 dkg nyers brokkoli
15 dkg sajt
2 tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek zabpehely
2 evőkanál zabpehelyliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 dl olaj a sütéshez

A panírozáshoz:

1 tojás
1 bögre zsemlemorzsa

Elkészítés:

A brokkolirózsákat aprítógépbe tesszük, és jó apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ízlés szerint lehet bármilyent beletenni. A tojásokat egy tálkában felverjük.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan elkeverjük. Nem kell, hogy nagyon nedves vagy ragacsos legyen a masszánk, így is össze fog állni. 10-20 percre betesszük a hűtőbe.
Nem túl nagy gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa a panírozás sorrendje. Közepesen forró zsiradékban kisütjük.
Tejfölös-fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.