Hozzávalók:
15 dkg nyers brokkoli
15 dkg sajt
2 tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek zabpehely
2 evőkanál zabpehelyliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 dl olaj a sütéshez
A panírozáshoz:
1 tojás
1 bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
A brokkolirózsákat aprítógépbe tesszük, és jó apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Ízlés szerint lehet bármilyent beletenni. A tojásokat egy tálkában felverjük.
Minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan elkeverjük. Nem kell, hogy nagyon nedves vagy ragacsos legyen a masszánk, így is össze fog állni. 10-20 percre betesszük a hűtőbe.
Nem túl nagy gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa a panírozás sorrendje. Közepesen forró zsiradékban kisütjük.
Tejfölös-fokhagymás mártogatóssal kínáljuk.