Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rozmaringos karaj almával

Itt a bizonyíték, nem csak rántott húst lehet készíteni a karajból. Hoztunk egy isteni receptet, hogyan lehet ebből az alapanyagból egy elegáns ételt készíteni, ami még az ünnepi alkalmakkor is tökéletesen passzol a menübe.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • törött színes bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • ½ ek sertészsír
  • 0,5 dl alaplé vagy víz
  • 2 szem piros alma
  • 1 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • tört színes bors

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, leitatjuk róla a felesleges vizet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egyben egy sütőzacskóba. A hús mellé rakjuk a fokhagymákat, a darabolt vöröshagymát, rozmaringot, zsírt és a vizet vagy alaplevet. A zacskót lezárjuk, 1-2 pici lyukat szúrunk a tetejébe, és egy sütőtálba tesszük. Majd 190 fokos, előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további legalább egy órán át sütjük. A végén hústűvel ellenőrizzük. Figyeljünk arra, ne száradjon ki a hús. A körethez az almákat és a hagymákat cikkekre vágjuk. Az almákat közepesen vastagra, a hagymát vékonyabbra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, erre szedjük az almás hagymát, majd a színes borssal ízesítjük. Ha a hús elkészült, kivesszük a zacskóból, és 10 percet pihentetjük egy vágódeszkán. Végül felszeleteljük, és az almával tálaljuk. Köretként adhatunk mellé burgonyapürés vagy akár párolt rizst.