Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ricottával töltött tortellini

Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg finomliszt
1 tojás
1 csipet só
1 mk olívaolaj

A paradicsomszószhoz:

1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma

bors
2 dl passzírozott paradicsom
oreganó
bazsalikom
2 csipet cukor

A töltelékhez:

20 dkg ricotta
1 kis gerezd fokhagyma

bors
1 tk bazsalikomos pesto
1 marék bébispenót

Elkészítés:

A töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén legyen. Ha van tésztanyújtó gépünk azzal, ha nincs, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk a tésztát két részletben, vékony hosszúkás alakúra. Az egyik tésztacsíkra kis gombócokba pakoljuk kb. 3 cm-enként a tölteléket, majd befedjük a másik tésztacsíkkal.
Jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelék körül, majd kis négyzeteket vágunk a tésztából, úgy, hogy mindegyik négyzet közepére essen a töltelék, a négyzeteket átlósan félbehajtjuk, majd a két csücsköt összenyomjuk. Így kialakítva a klasszikus tortellini fazont. A tésztákat lobogó, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
A szószhoz olívaolajon az apróra vágott vörös és fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot is és fűszerezzük friss vagy szárított oreganóval és bazsalikommal és pár perc alatt összeforraljuk. A megfőtt tortellini a paradicsomszószba keverjük és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.