Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Reszelt almás süti

Ha már nyár, akkor érdemes a sok gyümölcsöt részesíteni előnyben a desszertekhez. Ilyen az alma is, amiből most egy pofonegyszerű receptet mutatunk.

Hozzávalók:

  • 15 közepes alma
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 ek tej
  • 2 ek tejföl
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 csipet só
  • 2 csapott ek búzadara
  • 5 ek cukor (az almára)
  • 1 kávéskanál fahéj (az almára)
  • 3 teáskanál porcukor (a sütire)

Elkészítés:

Az almát meghántjuk, lereszeljük nagy lukú reszelőn egy tálba, és félretesszük. A cukorból, tojásokból, margarinból, tejből, tejfölből, sóból, sütőporból, lisztből puha masszát gyúrunk, melyet 2 részre választjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A masszából kerüljön a tepsi oldalára is, hogy ne folyjon ki az alma leve. Az alját megszórjuk búzadarával. Az almát a levétől kézzel kiszorítjuk, és rátesszük a búzadarával megszórt lapra. Ezután rászórjuk az 5 evőkanál cukrot és a fahéjat. A maradék masszát szintén nagy lukú reszelőn ráreszeljük. Általában 3 részből szoktam ráreszelni a masszát. Azt úgy elrendezzük, hogy amiből megoldható, födje be az almát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a süti teteje szépen megbarnul. Miután kihűl, kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.