Ha már nyár, akkor érdemes a sok gyümölcsöt részesíteni előnyben a desszertekhez. Ilyen az alma is, amiből most egy pofonegyszerű receptet mutatunk.

Hozzávalók:
- 15 közepes alma
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 5 ek tej
- 2 ek tejföl
- 50 dkg finomliszt
- 2 csipet só
- 2 csapott ek búzadara
- 5 ek cukor (az almára)
- 1 kávéskanál fahéj (az almára)
- 3 teáskanál porcukor (a sütire)
Elkészítés:
Az almát meghántjuk, lereszeljük nagy lukú reszelőn egy tálba, és félretesszük. A cukorból, tojásokból, margarinból, tejből, tejfölből, sóból, sütőporból, lisztből puha masszát gyúrunk, melyet 2 részre választjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A masszából kerüljön a tepsi oldalára is, hogy ne folyjon ki az alma leve. Az alját megszórjuk búzadarával. Az almát a levétől kézzel kiszorítjuk, és rátesszük a búzadarával megszórt lapra. Ezután rászórjuk az 5 evőkanál cukrot és a fahéjat. A maradék masszát szintén nagy lukú reszelőn ráreszeljük. Általában 3 részből szoktam ráreszelni a masszát. Azt úgy elrendezzük, hogy amiből megoldható, födje be az almát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a süti teteje szépen megbarnul. Miután kihűl, kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.