Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rakott káposzta

Hozzávalók:

1 fej káposzta
2-3 fej vöröshagyma

bors
köménymag
4-5 egész csirkecomb vagy 4-5 szelet vékony szelet karaj
4-5 paradicsom
kb. 5 dl paradicsom ivólé

Elkészítés:

A káposztát félbevágjuk, torzsáját kiszedjük. Éles késsel kb. 3 mm vastagra felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk. A káposztát és a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Tovább kevergetjük, majd a fűszerekkel ízesítjük.
Közben a kettévágott húsokat hirtelen megpirítjuk úgy, hogy kicsit piros színe legyen.
Egy mély tepsiben alulra tesszük a káposztát, majd a húst, ezután ismét a káposztát rakjuk, felöntjük a paradicsom lével, és betoljuk az előmelegített, 180 fokos sütőbe.
Amikor kész, szeletelve tálaljuk!