Hozzávalók:
1 fej káposzta
2-3 fej vöröshagyma
só
bors
köménymag
4-5 egész csirkecomb vagy 4-5 szelet vékony szelet karaj
4-5 paradicsom
kb. 5 dl paradicsom ivólé
Elkészítés:
A káposztát félbevágjuk, torzsáját kiszedjük. Éles késsel kb. 3 mm vastagra felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk. A káposztát és a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Tovább kevergetjük, majd a fűszerekkel ízesítjük.
Közben a kettévágott húsokat hirtelen megpirítjuk úgy, hogy kicsit piros színe legyen.
Egy mély tepsiben alulra tesszük a káposztát, majd a húst, ezután ismét a káposztát rakjuk, felöntjük a paradicsom lével, és betoljuk az előmelegített, 180 fokos sütőbe.
Amikor kész, szeletelve tálaljuk!