Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Rakott káposzta másképp

A rakott ételek igen megkönnyítik a hétköznapokat. Fehér káposztából ritkán készítjük, pedig kiváló alapanyag, főleg, ha felturbózzuk egy kis hússal.

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • kb. 5 dl paradicsom ivólé
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • só, bors, köménymag
  • 4-5 egész csirkecomb vagy 4-5 szelet vékony szelet karaj
  • 4-5 paradicsom:

Elkészítés:

A káposztát félbevágjuk, torzsáját kiszedjük. Éles késsel körülbelül 3 mm vastagra felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk. A káposztát és a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Tovább kevergetjük, majd a fűszerekkel ízesítjük. Közben a kettévágott húsokat hirtelen megpirítjuk úgy, hogy kicsit piros színe legyen. Egy mély tepsiben alulra tesszük a káposztát, majd a húst, ezután ismét a káposztát rakjuk, felöntjük a paradicsom lével, és betoljuk az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Amikor kész, szeletelve tálaljuk!