Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rakott káposzta másképp

A rakott ételek igen megkönnyítik a hétköznapokat. Fehér káposztából ritkán készítjük, pedig kiváló alapanyag, főleg, ha felturbózzuk egy kis hússal.

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • kb. 5 dl paradicsom ivólé
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • só, bors, köménymag
  • 4-5 egész csirkecomb vagy 4-5 szelet vékony szelet karaj
  • 4-5 paradicsom:

Elkészítés:

A káposztát félbevágjuk, torzsáját kiszedjük. Éles késsel körülbelül 3 mm vastagra felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk. A káposztát és a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Tovább kevergetjük, majd a fűszerekkel ízesítjük. Közben a kettévágott húsokat hirtelen megpirítjuk úgy, hogy kicsit piros színe legyen. Egy mély tepsiben alulra tesszük a káposztát, majd a húst, ezután ismét a káposztát rakjuk, felöntjük a paradicsom lével, és betoljuk az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Amikor kész, szeletelve tálaljuk!