Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns pulyka gombócleves

A leveshez:

1 fehérrépa
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 csokor petrezselyem
1 húsleveskocka
fél zeller
bors

kevés olaj

A gombóchoz:

30 dkg darált hús
1 zacskós rizs
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika

bors

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a megmosott rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Ha adunk hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát, egész biztos nem esik szét.
A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk.
A répákat megpucoljuk, megmossuk, és feldaraboljuk tetszés szerint. Kevés olajon megpároljuk pár perc alatt a feldarabolt zellerrel és a vöröshagymával. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd felöntjük egy liter vízzel.
Ha a leves felforr, belemorzsoljuk a húsleveskockát, sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek fél puhára főttek, óvatosan beletesszük a gombócokat, még fél liter vizet öntünk hozzá, majd további 15-20 percig főzzük kis lángon.
Végül az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk.