Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Pikáns pulyka gombócleves

A leveshez:

1 fehérrépa
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 csokor petrezselyem
1 húsleveskocka
fél zeller
bors

kevés olaj

A gombóchoz:

30 dkg darált hús
1 zacskós rizs
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika

bors

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a megmosott rizzsel, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Ha adunk hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát, egész biztos nem esik szét.
A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk.
A répákat megpucoljuk, megmossuk, és feldaraboljuk tetszés szerint. Kevés olajon megpároljuk pár perc alatt a feldarabolt zellerrel és a vöröshagymával. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, majd felöntjük egy liter vízzel.
Ha a leves felforr, belemorzsoljuk a húsleveskockát, sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek fél puhára főttek, óvatosan beletesszük a gombócokat, még fél liter vizet öntünk hozzá, majd további 15-20 percig főzzük kis lángon.
Végül az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk.