Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Pikáns húsos káposztaleves

Hozzávalók:

5 dkg vaj
50 dkg zsíros sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
45 dkg káposzta
2 tk bors
2 l hús alaplé
2 ek ecetes torma

Elkészítés:

A vajon a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, állandóan kevergetjük, nehogy megégjen, beletesszük a húst (egyben vagy akár szeletelve), pici vizet öntünk rá, 1,5 órát pároljuk.
Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük a borssal, felforraljuk. Kis lángon 15-20 percig főzzük, hozzáadjuk a csíkokra vagy tetszés szerint darabolt káposztát, és a pici darabokra vágott répát, majd további 25 percig főzzük. Az ecetes tormát belekeverve még 2 percig rotyogtatjuk.