Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns halpogácsa

Hozzávalók:

30 dkg krumpli

0,5 evőkanál mustár

3 evőkanál majonéz

3 szál újhagyma

petrezselyemzöld

15 dkg sós lében pácolt tonhalkonzerv

0,5 citrom reszelt héja

őrölt bors

A panírozáshoz:

1 egész tojás

5 dkg liszt

5 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

2 dl olaj

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízbe puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszűrjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre – folyamatosan kevergetve -, hogy teljesen leszáradjon.

Ezután krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával jól összetörjük. Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázunk a masszából.

A megformázott pogácsákat óvatosan először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítünk, beletesszük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. Ezután papírtörlőre szedjük, és a felesleges olajat leitatjuk a pogácsákról.