A picadillo egy darált marhahús alapú igazi latin-amerikai komfortétel. Rengeteg verzióban készítik, ahány ország, annyi verzióban kerül az asztalra. A nevét pedig onnan kapta, mert gyorsan, minden különösebb szenvedés nélkül elkészíthetők.
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 2 ek olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 ek őrölt római kömény
- 1/4 tk őrölt fahéj
- 40 dkg krumpli
- 2 dl fehérbor
- 10 dkg egész olajbogyó
- 1 dkg mazsola
- só
- sors
- 0,5 l passzírozott paradicsom
Elkészítés:
Először előkészítjük az alapanyagokat, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát kisebb kockára vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és szintén kockázzuk. A marhahúst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd közepes lángon tovább pároljuk 6-7 percig. Ezután kiszedjük egy tányérra, de az olajat a serpenyőben hagyjuk. Ezután az olajba tesszük a hagymát, és 5 percen át üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és további egy percig sütjük. Ekkor kerül bele a felkockázott paprika, a római kömény, a fahéj, majd sózzuk és borsozzuk, és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát is, és időnként kevergetve 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félretett húst és felöntjük a borral, és öt percig főzzük. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, valamint a mazsolát, és 5 percig főzzük. Beletesszük az olajbogyót is, és közepes lángon készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.