Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Picadillo

A picadillo egy darált marhahús alapú igazi latin-amerikai komfortétel. Rengeteg verzióban készítik, ahány ország, annyi verzióban kerül az asztalra. A nevét pedig onnan kapta, mert gyorsan, minden különösebb szenvedés nélkül elkészíthetők.

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 1 ek őrölt római kömény
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 40 dkg krumpli
  • 2 dl fehérbor
  • 10 dkg egész olajbogyó
  • 1 dkg mazsola
  • sors
  • 0,5 l passzírozott paradicsom

Elkészítés:

Először előkészítjük az alapanyagokat, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát kisebb kockára vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és szintén kockázzuk. A marhahúst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd közepes lángon tovább pároljuk 6-7 percig. Ezután kiszedjük egy tányérra, de az olajat a serpenyőben hagyjuk. Ezután az olajba tesszük a hagymát, és 5 percen át üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és további egy percig sütjük. Ekkor kerül bele a felkockázott paprika, a római kömény, a fahéj, majd sózzuk és borsozzuk, és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát is, és időnként kevergetve 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a félretett húst és felöntjük a borral, és öt percig főzzük. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, valamint a mazsolát, és 5 percig főzzük. Beletesszük az olajbogyót is, és közepes lángon készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.