Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos édesburgonya-csicseriborsó ragu

Ha valaki azt gondolja a vegetáriánus ételekről, hogy unalmasak, téved! A paradicsomos édesburgonya-csicseriborsó ragu is tökéletes példa arra, hogy hús nélkül is lehet tartalmasan főzni.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv paradicsom
  • ½ konzerv kókusztej
  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2 bögre friss spenótlevél
  • ½ konzerv főtt csicseriborsó
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek almaecet
  • 2 tk őrölt kurkuma
  • 2 tk őrölt kömény
  • ½ tk cayenne bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss koriander

Elkészítés:

A felkockázott édesburgonyát 15 perc alatt egy kisebb fazékban puhára pároljuk, ha kész, félretesszük. Egy nagyobb lábosban összekeverjük a paradicsompürét, az almaecetet, a fokhagymát, a fűszereket, némi sót és egy kis olívaolajat, és ezt a keveréket kb. 2-3 perc alatt felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a kókusztejet, a paradicsomokat, az édesburgonyát, némi sót, borsot és az egészet felforraljuk ismét. Ezután alacsonyabb fokozaton, időnkénti kevergetés mellett tovább főzzük a ragut, majd hozzákeverjük a spenótot és a csicseriborsót is, és még további 10-12 perc erejéig főzzük tovább a keveréket.