Ha valaki azt gondolja a vegetáriánus ételekről, hogy unalmasak, téved! A paradicsomos édesburgonya-csicseriborsó ragu is tökéletes példa arra, hogy hús nélkül is lehet tartalmasan főzni.

Hozzávalók:
- 1 konzerv paradicsom
- ½ konzerv kókusztej
- 1 nagyobb édesburgonya
- 2 bögre friss spenótlevél
- ½ konzerv főtt csicseriborsó
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 ek almaecet
- 2 tk őrölt kurkuma
- 2 tk őrölt kömény
- ½ tk cayenne bors
- 2 gerezd fokhagyma
- friss koriander
Elkészítés:
A felkockázott édesburgonyát 15 perc alatt egy kisebb fazékban puhára pároljuk, ha kész, félretesszük. Egy nagyobb lábosban összekeverjük a paradicsompürét, az almaecetet, a fokhagymát, a fűszereket, némi sót és egy kis olívaolajat, és ezt a keveréket kb. 2-3 perc alatt felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a kókusztejet, a paradicsomokat, az édesburgonyát, némi sót, borsot és az egészet felforraljuk ismét. Ezután alacsonyabb fokozaton, időnkénti kevergetés mellett tovább főzzük a ragut, majd hozzákeverjük a spenótot és a csicseriborsót is, és még további 10-12 perc erejéig főzzük tovább a keveréket.