Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Padlizsántekercsek paradicsomban sütve

Hozzávalók:

2 padlizsán

5 ek olívaolaj
40 dkg darált hús
15 dkg spenót
frissen őrölt bors
15 dkg feta sajt
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
80 dkg konzerv paradicsom
1 ek provence-i fűszerkeverék
1 csipet cukor
8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk, hosszában felszeleteljük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a folyadékot. 2 evőkanál felforrósított olajon megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk kihűlni. A csíkozás erre alkalmas sütővel érjük el, de elhagyható.
További 2 ek olajat felhevítünk, és a darált húst fehéredésig sütjük rajta. Hozzáadjuk a spenótot, és néhány percig együtt pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzámorzsoljuk a feta sajtot.
A kétféle hagymát felaprítjuk, és a maradék olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet, sóval, borssal és aprovence-i fűszerkeverékkel ízesítjük. 10 percig főzzük, majd belekeverjük a cukrot is.
Elosztjuk a spenótos húst a padlizsánszeleteken, majd feltekerjük őket. Tepsibe fektetjük a tekercseket, alájuk öntjük a paradicsom szószt, és megszórjuk őket a reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.